Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:

Author Topic: New motors, can't write config (connection failed)  (Read 126 times)

khobar

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 16
    • View Profile
New motors, can't write config (connection failed)
« on: February 24, 2020, 20:05:43 »

Update - I found the 8.16 config utility and it worked. So, for me, 8.17 failed with the error, but 8.16 says it was successful.

I decided to replace the NEMA14 1.8 degree motors with NEMA17 0.9 degree motors, but for some reason I can't get the config utility to write the new configuration. It errors out with "Write failed. Connection unavailable." I saw this was an issue back in 2017, but since I had previously had success, I'm at a loss to understand what's happened.

It also failed to read my firmware, then corrected it, but could not read the configuration so used default. I made the appropriate changes (only the step angle changed, from 1.8 to .9).

The AstroEQ sure puts on quite a light show - to have it fail is kinda sad. ;)

Thoughts?
« Last Edit: February 24, 2020, 21:49:25 by khobar »
Logged

ecc2000

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 68
    • View Profile
Re: New motors, can't write config (connection failed)
« Reply #1 on: February 25, 2020, 18:34:36 »

Hello,

Arduino mega 2560 ?

Pierre
Logged

tcpip

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: New motors, can't write config (connection failed)
« Reply #2 on: April 04, 2020, 18:49:05 »

I'm having the same issue. Where can I find the 8.16 config utility s I can confirm?
Logged

ecc2000

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 68
    • View Profile
Re: New motors, can't write config (connection failed)
« Reply #3 on: April 05, 2020, 07:07:00 »

Hello,

Everything is here :

https://github.com/TCWORLD/AstroEQ

If it's an Arduino Mega2560 and it doesn't work, you need to load a recent bootloader !

Pierre
Logged

tcpip

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: New motors, can't write config (connection failed)
« Reply #4 on: April 05, 2020, 08:30:38 »

I'l have another look at https://github.com/TCWORLD/AstroEQ to find the older versions. Also I'll look into a recent bootloader for the Mega2560. Thanks!
Logged

tcpip

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: New motors, can't write config (connection failed)
« Reply #5 on: April 05, 2020, 09:55:03 »

It's working now with the latest firmware update utility 3.9.2. I've load a recent bootloader by following this instruction:https://www.youtube.com/watch?v=jgHIFWPUe_M

Many thanks ecc2000!
Logged

ecc2000

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 68
    • View Profile
Re: New motors, can't write config (connection failed)
« Reply #6 on: April 06, 2020, 18:38:50 »

Hello,

Super, good job !!

Pierre
Logged