Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - pterodyne

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7
31
AstroEQ Support / Re: Read failed
« on: April 12, 2018, 18:59:33 »
Just looked at your jpeg.  My settings are the same except i have .9 degree steppers.  and my motor/gear are different.

but what is going on with your motor reduction?  Isn't that like 57 billion?  Or is there a decimal to the left of what can be seen?

32
AstroEQ Support / Re: Read failed
« on: April 12, 2018, 18:55:57 »
Eqmod pops up and then goes away a few moments later.  MaximDL still shows connected, but it's not.  The telescope position indicator is gone from the sky display.

I haven't checked Vref actually, I probably should but Im used to it working in the sense that it tries to slew at least.  I have official TMC2100 drivers from filastruder in the USA.  They are labeled watterot.  I think they have the jumbers in the correct state from the factory.

33
AstroEQ Support / Re: Read failed
« on: April 12, 2018, 16:34:24 »
So, even though it can write the config now and update the firmware, eqmod keeps disconnecting over and over.

Probably I need some new chips..  Or there is some other fault in the board.  I guess I could try to go back to the DRV8825 drivers and see if the problem still occurs.

34
AstroEQ Support / Re: latest firmware hunting at end of slews
« on: April 12, 2018, 00:14:33 »
I see what you are saying, but no Im not plate solving at that time, Just a basic slew from maximDL to an object.  Good thinking and thanks for the suggestion.

Plate solving makes the issue less relevant as it is near the target and never gets to full speed.  Tom suspected it's possibly a ramp related issue, and the prior sentence does make that seem so :)

So yes, it seems to only happen on long slews that make it to full speed. It's almost like it's not using the right speed to center the object at the end of the slew.

Also, Tom is there a consistent approach feature in astroeq at the firmware level?  EQMOD I don't believe has it, but things like Sitech servo and ACP do have it.  I ask because what it seems to be doing is overshooting the object and then going back and forth eventually settling near the object.

35
AstroEQ Support / Re: latest firmware hunting at end of slews
« on: April 11, 2018, 18:55:41 »
I just replied to the other post about read failures.  Re-seating the chips seemed to do it.  Ill test out the current config with the TMC2100 drivers and see if I still have the issue with hunting at the end of slews.

Thanks again for responding. 


36
AstroEQ Support / Re: Read failed
« on: April 11, 2018, 18:53:46 »
I Removed the chips and put them back in.  Now it's letting me configure and update the firmware.

Thanks.  I can test out the TMC2100 drivers now.

37
AstroEQ Support / Re: Read failed
« on: April 11, 2018, 18:44:18 »
I get being busy!

Thanks for the reply.  Ill reseat the chips, and I can drop an iron on each solder joint as well.

38
AstroEQ Support / Re: Read failed
« on: April 11, 2018, 17:40:15 »
and tried again on a different computer.  Just back to read failed.  Before I could update the firmware even though I couldn't configure.  Now I can't even update the firmware.

See attachement.

39
AstroEQ Support / Re: Read failed
« on: April 09, 2018, 00:09:11 »
tried different cable and usb port in the computer.  still no dice

40
AstroEQ Support / Re: Read failed
« on: April 08, 2018, 19:00:30 »
Ok, I lied.  I put everything back up on the roof (semi permanent setup), and it's not working again.  Ill try a different cable, but I think something is wrong with my board somewhere.

Back to the original problem on the first post.

41
AstroEQ Support / Re: Read failed
« on: April 06, 2018, 05:26:51 »
put the normal hex back on.  still not working... Tried a different computer, nothing.  Went back to the original computer.  Now it's working.

Hmm

well now I can try the TMC2100 drivers at least.  Not sure if something is dying on my board..  I guess I should get a different cable to try too.  MiniUSB not so common anymore..

42
AstroEQ Support / Re: Read failed
« on: April 06, 2018, 04:14:41 »
I followed the instructions to upload a config checker to the astroeq via avrdude.exe from a couple years ago.  here is the output.

So it seems like something is working, just can't change the config, or load eqmod.

AEQ8.11
RA Reverse = 0
DEC Reverse = 1
Driver Version = [1] = DRV882x
Microstep Mode = [32] = 1/32
RA aVal = [0,64,56,0] = 3686400
DEC aVal = [0,64,56,0] = 3686400
RA bVal = [207,51] = 13263
DEC bVal = [207,51] = 13263
RA sVal = [0,100] = 25600
DEC sVal = [0,100] = 25600
RA IVal = [54,1] = 310
DEC IVal = [54,1] = 310
RA Goto Encoded = [1]
DEC Goto Encoded = [1]

43
AstroEQ Support / Read failed
« on: April 05, 2018, 06:02:39 »
Strange new error now that Im trying to put in my TMC2100 drivers.  I can't configure using the latest utility, it times out.  Strangely if I run "update firmware" it seems to go through all the motions and avrdude reports complete.

Any suggestions?  I had a similar problem a while back and Tom asked me to upload a specific hex file to troubleshoot, but I never did because it magically started working again.

I have a manufactured 4.4 astroeq.

44
AstroEQ Support / TMC 2100 5V
« on: April 04, 2018, 00:24:09 »
I have some TMC2100 5v drivers from watterot (the official maker I think).  I know the config utility shows them now.  Can I slot these in and just configure the way I want?

Mainly I'm concerned that I need to disconnect some of the pins, because I think that people do that for 3d printers, and set jumpers for microstepping modes. 

Ideally Id like to use 16 for tracking and whatever I should use for gotos.  And then I think they transparently do the 256 stepping internally.

Any help anyone had before I put them in would be great.  I'm having problems with my 8825s, not sure if it's because of the latest firmware and I had these for another project. Seems worth a try,  maybe my tracking will improve

45
AstroEQ Support / Re: latest firmware hunting at end of slews
« on: April 03, 2018, 23:43:33 »
just checking back to see if there were any more thoughts on this issue...

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7