Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Smokie

Pages: 1 2 [3]
31
AstroEQ Support / Re: Tracking rate
« on: November 26, 2015, 16:25:40 »
Hoi Tom,

i need some time to figure that out  ???, but like i said it's working oke so

im verry glad

Thanks again for the great help

Gr,Henk

32
AstroEQ Support / Re: Tracking rate
« on: November 26, 2015, 13:14:39 »
a next day of testing!  :)

I have also asked my question on EQMOD forum
Chris his reaction was to look in the same direction as you pointed:

“You shouldn't have to use the custom tracking button to move at sidereal. If gotos work fine but trackig doesn't then It sounds to me as though there is something wrong with the ASTROEQ configuration settings - specifically the sidereal speed or "iVal" parameter. This value is read by EQMOD on startup and is the value written back to ASTROEQ whenever the mount is commanded to move at sidereal rate. You may need to post for help on this on the ASTROEQ support forum.”


I have a wormwheel  homemade (photo)
it is an aluminum wheel / 120mm round with thread M12x1. 75 ,powered with a M12x1.75 thread
my calculation was: circumference 118x 3.14 divided by 1.75 pith =211
so I used 211 :1 in the AstroEQ configuration
motor shaft 15 T/ worm shaft 40T(2.666)
Result: sidereal  speed too low

This morning I have tested: 367: 1(3,14x117)
Result: sidereal speed right!!
I do not understand exactly what is wrong with my calculation :-\ but glad
It’working!!
There is a warning in the configuration
Tom ,can you explain to me what this means?

Gr,Henk

33
AstroEQ Support / Re: Tracking rate
« on: November 25, 2015, 22:01:42 »
Hello Tom,

thanks for the respons

ratio's are ok,Slewing  the mount with the arrows of control  of EQMOD is going well
the sidereal tracking , however , is too slow
the only way to change this that I could find is to use the customized tracking button
by placing RA on 25 and DEC on 0 I approach the Sideral tracking rate of my mount about
(+- 15 degrees per hour)

il test switching the DEC motor/RA motor tomorrow

Gr,Henk

34
AstroEQ Support / Tracking rate
« on: November 24, 2015, 15:32:02 »
Hello Tom,

I have a question

I use version of V1.28k EQMOD
Configuration AstroEQ see Annex 1
Cartes du Ciel V3.10

As I measure the sidereal tracking it is not what I think it should be (+ - 15 degrees in one hour)but
+- half  the value
Changing values in the AstroEQ configuration does not alter the tracking of my mount
Can you do me a suggestion where to look for a solution?
Thanks
Gr,Henk

35
General Discussion / Re: Go To in Cartes du Ciel
« on: November 17, 2015, 19:16:03 »
Thanks Tom, now i see ,stupid mistake :-[

But im verry glad if found a sollution

It's working great,so i can go on with te rest of making my own mount

Gr,Henk

36
General Discussion / Re: Go To in Cartes du Ciel
« on: November 17, 2015, 13:35:45 »
Hello Tom,

I found a/the sollution :)

instead of using my own conf,i have used a preprogammed mount conf,and chanced the pully/worm values

Now its working great!!

Thanks fore so far

Gr,Henk


37
General Discussion / Re: Go To in Cartes du Ciel
« on: November 17, 2015, 10:13:18 »
Hello Tom,

Thanks fore the reply

i have attached the conf in AEQ

Gr,Henk

38
General Discussion / Go To in Cartes du Ciel
« on: November 16, 2015, 16:08:15 »
Hello,

Im using Cartes du Ciel icw AstroEQ

The GoTo movement wont stop at the preprogrammed objekt,but the movement continues in microstepping

can anyone here give me advice?

Gr,Henk

39
General Discussion / Re: CDC Slew vs EQMod Slew, Noisy Motor Issue
« on: November 14, 2015, 17:38:02 »
Hello,

i have the same problem ,goto in CdC is slow and the motors run noisy
slewing in EQmod is smooth and fast

have you found a sollution already?

gr,Henk

Pages: 1 2 [3]